Tarima Hill

Bodegas Volver ‘Tarima Hill’ 2017

14,25 INCL. BTW

Dit is een krachtige en volle rode wijn gemaakt door het wijnhuis Bodegas Volver. De wijn heeft aroma’s van eik en donker en rood fruit zoals zwarte bessen en bramen. Daarnaast nog een vleugje boterachtige aroma’s die zijn gevormd tijdens het fermentatieproces. De balans tussen het fruit, eik en andere aroma’s is goed. De prijs is ook nog eens toegankelijk.

De wijn bestaat voor 100% uit Monastrell druiven en is afkomstig van wijngaarden nabij Alicante. In dit gebied heerst een droog en warm klimaat waar de Monastrell druif het erg goed doet. Door de droogte is de oogst laag en vormen de ranken kleine druiven. Daarnaast hebben de ranken een hoge leeftijd omdat ze zijn aangeplant tussen 1935 en 1970. De oude ranken en het droge klimaat leveren erg smaakvolle wijn op. De wijn heeft 14 maanden gerijpt in gebruikte en nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Deze wijn heeft door de jaren heen diverse positieve recensies ontvangen van wijncritici zoals Robert Parker. ook heeft hij in de Wine Spectator top 100 gestaan.

Uitverkocht

Beschrijving

Bodegas Volver Tarima Hill 2017, Alicante, Valencia, Spanje

Volver Tarima Hill is een rode wijn gemaakt door het wijnhuis Bodegas Volver. De wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen nabij de Spaanse stad Alicante. Het wijnhuis is in 2004 opgericht door Rafael Cañizares. Hij richtte zich op het herstellen van oude wijngaarden die verloren waren gegaan door een gebrek aan commercieel succes. De herstelde wijngaarden zijn beplant met oude druivenranken, waarvan sommige wel 90 jaar oud. Dit is positief, want oude druivenranken zorgen voor lekkere wijn. Bodegas Volver richt zich vooral op de typische Spaanse druivenrassen zoals Monastrell en Tempranillo.

Productie en druiven

De Volver Tarima Hill is gemaakt van 100% Monastrell druiven die zijn aangeplant tussen 1935 en 1970. De ranken hebben een hoge leeftijd, maar zijn nog van uitstekende kwaliteit. De wijngaarden liggen in een gebied waar een droog en heet klimaat heerst. De droge bodem bestaat uit kalkachtige brokken steen, rotsen en zand. Daarnaast maakt men ook nog gebruik van droge wijnbouw, zonder de wijngaard te irrigeren met water. In deze extreme omstandigheden doet de Monastrell druif het erg goed. Als gevolg van het gebrek aan water vormen de planten namelijk kleine druiven die zijn volgepakt met aroma’s. Daarnaast zorgt de droogte voor een lage opbrengst uit de wijngaard. Dit alles heeft een positief effect op de smaak van de wijn. Ook het handmatig plukken en selecteren van druiven draagt verder bij aan de kwaliteit. Na de verwerking in de wijnmakerij laat men de wijn 14 maanden rijpen in gebruikte en nieuwe Franse eikenhouten vaten. Tot slot wordt de wijn ongefilterd gebotteld om zoveel mogelijk aroma’s te behouden.

De smaak van Volver Tarima Hill

Volver Tarima Hill heeft een volle body en een diep paars achtige kleur. De wijn is krachtig en vol van smaak. Met aroma’s van rood en zwart fruit zoals zwarte bessen en bramen. Met daarnaast nog aroma’s van eik en tannines. De balans tussen het fruit, hout en andere aroma’s is goed. De wijn heeft een toegankelijke prijs en heeft door de jaren heen diverse positieve recensies ontvangen van wijncritici zoals bijvoorbeeld Wine Spectator, Jeb Dunnuck.en Robert Parker. Het is een uitstekende bewaarwijn die na enkele jaren rijping nog beter zal gaan smaken. Hij is nog minimaal 9 jaar te bewaren.

Een andere wijn van dit wijnhuis is de Tarima. Deze heeft korter gerijpt op eikenhout.

Punten

Wijnjaar 2017

 • Peñin: 91/100
 • WineSpectator: 92/100

Kenmerken van Volver Tarima Hill

 • Wijnhuis: Bodegas Volver
 • Land: Spanje
 • Regio: Valencia
 • Appellation: Alicante
 • Type: rode wijn
 • Classificatie: –
 • Rijping: 14 maanden in Franse eikenhouten vaten
 • Flesinhoud: 750 ml
 • Alcoholpercentage: 15%
 • Druiven: 100% Monastrell
 • Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: –
 • Deze wijn bevat sulfiet
 • Website van het wijnhuis Bodegas Volver

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Bodegas Volver ‘Tarima Hill’ 2017” te beoordelen

Winkelmand is leeg
x Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security