Juve y Camps Reserva de la Familia

Juve y Camps Reserva de la Familia Cava 2016 en 2017

21,75 INCL. BTW

Dit is een cava gemaakt door het wijnhuis Juve y Camps uit Catalonië. Dit wijnhuis richt zich op het maken van hoge kwaliteit cava.

De 2016 is gemaakt van 55% Xarel·lo, 35% Macabeo en 10% Parellada druiven. Deze zijn met de hand geplukt en geselecteerd in de wijngaard. De wijngaard wordt organisch onderhouden waarbij men geen onkruidverdelgers en insecticiden gebruikt. Deze manier van werken zorgt voor hoge kwaliteit druiven. De reserva is gemaakt volgens de traditionele methode. Deze methode gebruikt men ook bij het maken van champagne en brengt de hoogste kwaliteit cava voort. De stijl is droog en er is geen suiker aan toegevoegd. Om complexe aroma’s aan de cava toe te voegen, heeft men hem 36 maanden in de fles op het sediment laten rijpen.

De cava heeft een heerlijke smaak. Hij is elegant, fris en complex. Met aroma’s van citrus en licht fruit. Hij voelt rond in de mond, heeft een lange afdronk en een goede balans zonder storende aroma’s.

Beschrijving

Juve y Camps Reserva de la Familia Cava 2016 en 2017, Catalonië, Spanje

Juve y Camps Reserva de la Familia is een heerlijke cava van het wijnhuis Juve y Camps uit de wijnstreek Penedes in Catalonië. Het wijnhuis is in 1796 begonnen met het maken van wijn. In 1921 startte ze met het maken van mousserende wijnen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bekende cava maker. Hierbij richt men zich op het maken van hoge kwaliteit cava. De cava is volgens de traditionele methode gemaakt, waarbij deze lange tijd rijpt in de fles. Dit is de beste, maar ook de meest arbeidsintensieve en kostbare methode voor het maken van mousserende wijn.

Productie en druiven

De wijngaarden zijn 271 hectare groot. In 2010 is men begonnen met organische wijnbouw. Hierbij gebruikt men bijvoorbeeld geen onkruidverdelgers, insecticiden en kunstmest. Daarnaast reduceert men de opbrengst uit de wijngaard. Als gevolg zijn de druivenranken gezonder en geven ze druiven met een hoge kwaliteit en veel smaak. De wijngaarden liggen op goede locaties en hebben kleine temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Daarnaast hebben de bodems goede drainage. De goede ligging en bodems zijn belangrijk bij het maken van hoge kwaliteit wijn.

De Reserva de la Familia is gemaakt van Xarel·lo, Macabeo en Parellada druiven. Deze plukt men met de hand, waarbij slechte druiven worden verwijderd. Hierna verzamelt men de druiven voorzichtig in kleine manden zodat ze niet beschadigen. Snel daarna volgt transport naar de wijnmakerij om de versheid van de druiven te behouden. Hierna volgt de vinificatie en het bottelen van de basiswijn. Daarna wordt de wijn opgeslagen in de wijnkelder. Vervolgens volgt een tweede gisting op de fles waarbij bubbels in de cava ontstaan. In totaal rijpt de cava 36 maanden in de fles op het sediment. Dit is een lange tijd voor een cava. Tijdens de rijping neemt de cava complexe aroma’s op uit het sediment. Voordat men de cava vrijgeeft voor de verkoop, verwijdert men het sediment handmatig uit de fles.

De smaak van Juve y Camps Reserva de la Familia

Juvé y Camps Reserva de la Familia is een droge cava waaraan geen suiker is toegevoegd. Hij is lichtgoud van kleur en heeft 12% alcohol. De cava is elegant, fris en heeft kleine bubbeltjes. Ook heeft hij een lange afdronk en aroma’s van rijp wit fruit en citrus. Tot slot is deze cava goed in balans en een goede verhouding tussen de aroma’s en zuren. Kortom; een goede cava voor een scherpe prijs.

Punten

Wijnjaar 2017

 • Penin: 91/100

Wijnjaar 2016

 • Penin: 92/100

Wijnjaar 2014

 • Penin: 92/100

Kenmerken Juve y Camps Reserva de la Familia

 • Wijnhuis: Juve y Camps
 • Land: Spanje
 • Regio: Catalonië
 • Appellation: Cava
 • Type: cava mousserende wijn
 • Classificatie: –
 • Rijping: 36 maanden in fles gerijpt
 • Flesinhoud: 750 ml
 • Alcoholpercentage: 12%
 • Druiven: Xarel·lo, Macabeu, Parellada
 • Deze wijn bevat sulfiet
 • Website van het wijnhuis Juve y Camps

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Juve y Camps Reserva de la Familia Cava 2016 en 2017” te beoordelen

Winkelmand is leeg
x Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security