14 Heerlijke champagne cocktail recepten

14 heerlijke champagne cocktail recepten en hoe ze te bereiden

Door: Robert Harte, 12 december 2016, 20:33

Cocktails maken doe ik niet vaak wegens tijdgebrek, maar vind ik een leuke bezigheid. De meeste ingrediënten voor het maken van een champagne cocktail heb ik niet standaard in huis. Als ik flessen sterke drank of likeur voor een champagne cocktail aanschaf, wil ik ze wel graag leegmaken. De smaak van een geopende fles drank gaat namelijk achteruit als hij lang in de kast staat.

De vakantie en feestdagen lenen zich dan ook uitstekend voor het maken van cocktails voor vrienden en familie. Overgebleven drank raakt tijdens deze dagen wel op en bartender zijn is op z’n tijd erg leuk.

Omdat er tijdens de komende feestdagen veel champagne vloeit, heb ik 14 heerlijke champagne cocktail recepten opgezocht. Dus als je van plan bent om cocktails te gaan maken tijdens de feestdagen, probeer dan eens de onderstaande recepten met champagne als basis.

Bij sommige van deze champagne cocktail recepten heb je een shaker en zeef nodig. Je kan al een cocktail setje aanschaffen voor € 15 à 20,- of improviseren met keukentools die je al hebt.

French 75 

  • 22 ml gin
  • 8 ml vers citroensap
  • Scheutje suikersiroop (al kokend 1 deel suiker in 1 deel water oplossen en laten afkoelen)
  • Scheutje grenadine
  • Champagne

Bereiden: shake alle ingrediënten behalve de champagne in een shaker. Zeef het in een champagnefluit. Vul aan met champagne.

Garnering: geen

Alfonso

  • 30 ml dubonnet
  • 1 suikerklontje
  • 2 scheutjes angostura bitter
  • Champagne

Bereiding: gebruik hiervoor een champagnefluit. Leg het suikerklontje in het glas, schenk de angostura bitter erover en schenk af met de champagne. Even roeren.

Garnering: geen

American fizz

  • 30 ml donkere rum
  • 30 ml bananenpuree
  • 30 ml ananassap
  • Champagne

Bereiding: shake de rum, bananenpuree en het ananassap. Zeef het in een champagnefluit en vul aan met champagne. Even roeren.

Garnering: geen

Barracuda

  • 30 ml witte rum
  • 30 ml galliano
  • 30 ml ananassap
  • 15 ml vers limoensap
  • 15 ml grenadine
  • Gekoelde champagne

Bereiding: gebruik voor deze cocktail een highball glas en giet alle ingrediënten erin, behalve de champagne. Giet af met champagne.

Garnering: geen

Bellini

  • 40 ml perzik puree (perzik gemalen in keukenmachine)
  • 10 ml creme de pêche
  • 5 ml vers geperste limoensap
  • Champagne voor erbovenop

Bereiding: shake de eerste drie ingrediënten met ijs en zeef het in een fluitglas. Voeg champagne toe en roer zachtjes.

Garnering: een plakje perzik.

Blimey

  • Scheut vers limoensap
  • 30 ml crème de pêche
  • Champagne voor erbovenop

Bereiding: giet of pers limoensap in het glas en giet de crème de pêche erin. Vul aan met champagne en roer even. Gebruik een champagnefluit.

Garnering: geen

Champagne cooler

  • 30 ml Grand Marnier
  • 15 ml cognac
  • 2 scheutjes angostura bitter
  • Gekoelde champagne
  • Sinaasappelpartje ter garnering

Bereiding: de Grand Marnier, cognac en angostura bitter in een glas schenken. Goed roeren en aanvullen met champagne. Gebruik hiervoor een champagneglas.

Garnering: een partje sinaasappel.

Caribbean royale

  • 15 ml witte rum
  • 15 ml crème de banane
  • Gekoelde champagne

Bereiding: de witte rum en crème de banane in een champagnefluit schenken en aanvullen met champagne.

Garnering: geen

Dynamite

  • 15 ml cognac
  • 15 ml Grand Marnier
  • 30 ml vers sinaasappelsap
  • Gekoelde champagne

Bereiding: gebruik een champagnefluit. Schenk de ingrediënten, behalve de champagne in het glas en roer even. Aanvullen met champagne.

Garnering: geen

Giner jest

  • 30 ml bourbon
  • 30 ml ananassap
  • 2 of 3 plakjes verse gember
  • Champagne

Bereiding: eerst de gember even stampen in een shaker. Daarna de bourbon, het ananassap en de ijsklontjes erbij doen en shaken. Zeef het in een champagnefluit en vul aan met champagne. Tot slot even roeren.

Garnering: geen

London special

  • 2 scheutjes angostura bitter
  • Gekoelde champagne

Bereiding: schenk de angostura bitter in een fluitglas en vul het aan met champagne.

Garnering: 2 sinaasappeltwist.

Typhoon

  • 30 ml gin
  • Scheutje anisette
  • 15 ml limoensap
  • Gekoelde champagne

Bereiding: shake de gin en de anisette met ijs en zeef het in een met ijs gevuld highball glas. Vul het glas aan met champagne.

Garnering: geen

Valencia royale

  • 30 ml apricot brandy
  • 15 ml verse sinaasappelsap
  • Gekoelde champagne

Bereiding: schenk de brandy en het sap in een fluitglas en vul het glas af met champagne.

Garnering: kan met een sinaasappelpart.

Wally

  • 30 ml cognac
  • 30 ml benedictine
  • 2 scheutjes verse citroensap
  • Gekoelde champagne

Bereiding: schenk de cognac, de benedictine en de verse citroensap in een champagnefluit. Vul het glas af met de gekoelde champagne.

Garnering: geen

Tot zover onze lijst met champagne cocktail recepten. Veel plezier!

chateau corbin 2010 - saint-emilion - grand cru Chateau Corbin 2010, Saint-Emilion, Frankrijk
1

x

47,89
×
Subtotaal: : 47,89 (excl. btw)

Winkelmand en uitchecken Bekijk bestelling