-
Bewaarwijn; wat is het en welke wijn wel en niet lang bewaren
-
Wijn bewaren: hoe bewaar je een ongeopende rode, witte of rosé wijn?
-
Wijn bewaren na openen: hoe je ervoor zorgt dat wijn langer goed blijft en de houdbaarheid van geopende wijn
-
Wijn en spijs combineren - dé basisregels om wijn bij eten te passen
-
Tannine in wijn: wat is het en in welke wijn zit weinig of veel
-
Wijn decanteren: moet het wel of niet? De betekenis, waarom en hoe lang decanteren?
-
Droesem, drap of bezinksel in wijn: wat is het en hoe ontstaat het?
-
Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt en waarom smaakt alcoholvrije wijn anders?
-
Sulfiet in wijn: wat is het, waarom zit het in wijn en is het ongezond?
-
Terroir bij wijn: wat is het, waaruit bestaat het en wat is de invloed ervan op de wijn?
-
Wijn en eikenhout; waarom rijpt wijn op eikenhout en welke smaken geeft eik aan wijn?
INTERESSANTE ARTIKELEN OP HET BLOG
-
St. Martinus wijn review – Johannes 2013
-
9 rode goede Châteauneuf-du-Pape wijnen in 2017/2018 voor € 30,- tot € 65,-
-
Geopende wijn langer bewaren: 7 producten die daarvoor zorgen
-
9 rode goede Spaanse wijnen in 2017/2018 van € 10,- tot € 35,-
-
14 heerlijke champagne cocktail recepten en hoe ze te bereiden
-
8 manieren om houdbaarheid van wijn na openen te verlengen
-
Beste wijnboeken voor beginners, gevorderden en professionals
-
8 wijnfouten herkennen: leer hier om vreemde smaken, geuren en substanties in wijn te herkennen