- Bewaarwijn; wat is het en welke wijn wel en niet lang bewaren
- Wijn bewaren: hoe bewaar je een ongeopende rode, witte of rosé wijn?
- Wijn bewaren na openen: hoe je ervoor zorgt dat wijn langer goed blijft en de houdbaarheid van geopende wijn
- Wijn en spijs combineren - dé basisregels om wijn bij eten te passen
- Tannine in wijn: wat is het en in welke wijn zit weinig of veel
- Wijn decanteren: moet het wel of niet? De betekenis, waarom en hoe lang decanteren?
- Droesem, drap of bezinksel in wijn: wat is het en hoe ontstaat het?
- Hoe wordt alcoholvrije wijn gemaakt en waarom smaakt alcoholvrije wijn anders?
- Sulfiet in wijn: wat is het, waarom zit het in wijn en is het ongezond?
- Terroir bij wijn: wat is het, waaruit bestaat het en wat is de invloed ervan op de wijn?
- Wijn en eikenhout; waarom rijpt wijn op eikenhout en welke smaken geeft eik aan wijn?
INTERESSANTE ARTIKELEN OP HET BLOG
- 9 rode goede Spaanse wijnen in 2017/2018 van € 10,- tot € 35,-
- Beste wijnboeken voor beginners, gevorderden en professionals
- 9 rode goede Châteauneuf-du-Pape wijnen in 2017/2018 voor € 30,- tot € 65,-
- 14 heerlijke champagne cocktail recepten en hoe ze te bereiden
- St. Martinus wijn review – Johannes 2013
- 8 wijnfouten herkennen: leer hier om vreemde smaken, geuren en substanties in wijn te herkennen
- 8 manieren om houdbaarheid van wijn na openen te verlengen